söndag 11 augusti 2013

Jadå jag lever och behöver kattråd!!!!!

Däremot är lusten att sitta vid datorn närmast obefintligt vilket känns ganska sunt för någon som brukat sitta timmevis framför skärmen
IMG_8082x
Sängborden är på plats……….
IMG_8067
………liksom mitt senast fynd från Stadsmissionen. Det krävdes tre män med bärselar för att få det uppför trapporna ;)
IMG_8075x
…………jag har blivit med nytt skitsnyggt skallehalsband tack vare Josannes smyckebloppis som ni hittar HÄR
IMG_7803
………….Kingen kingar men vi har ett litet problem som måste lösas :o Det är ingen tvekan om att vi är kära i varandra och att jag får högsta betyg som lek-gos-mattant
Däremot kan det tyvärr vara så att han inte vill vara ensam på dagarna – det är inte alltid som nr 2 görs i någon av lådorna -ja jag har räknat ut att han inte vill göra både och i samma låda - så nu skriver jag upp både när det funkar och inte för att lista ut om jag (tyvärr) är på rätt spår
Det är inget galet med lådornas placering eller något annat praktiskt och när han “gör fel” är det antingen på mina smutskläder på golvet eller tex mitt i soffan
Det första är om jag får tro den info jag hittat på nätet för att blanda sin doft med min och på så sätt känna sig mindre övergiven
Det andra är ju solklart “något är fel matte – lyssna på mig”
Jag hoppas ju av hela mitt hjärta att det här går att lösa eftersom jag måste jobba. På måndag testar jag att lämna radion på och tar ett snack med hans förra ägare………
Någon annan som varit i samma sits?????
IMG_4199AAAXXXc

29 kommentarer:

 1. Oskar protesterar...kanske en till katt-kompis! fast visst vill han vara ensam-katt!
  Sonens katt kissade i hans säng när hon var sur på honom!
  Hoppas det löser sig.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Sängbord,skåp och halsband är skitläckra! När det gäller kissen har jag ingen aning. Har varit med om kissar som pinkat inne när dom blivit gamla och gaggigs men inte gjort det andra inomhus. Hoppas du kan få hjälp! Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, ingen rolig grej det där. Jag hade testat Feliway för att se om han klarar av förändringen av flytt eller andra oroligheter som kommer med miljöombyte. Jag hade Feliway till vår förra katt Ozzy som gjorde som Oskar, och sen köpte jag igen när Sigge flyttade in och Sessan var vansinnig. Kan vara värt ett försök? Du hittar mer info här: http://www.feliway.com/se/Hur-kan-Feliway-R-vara-till-hjaelp/Vad-aer-Feliway-R
  Hoppas du får massor av bra tips!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Prova med att köpa en låda till.
  Eller en kattunge som han kan uppfostra själv från början. Att han inte gillade flocken där han var behöver inte betyda att han inte vill ha *en* liten kompis.
  Sen finns det ju sån där hormonspridare som man sätter i elurtag. (som jag just nu glömt namnet på men återkommer med det) =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Hilde hade bättre minne än jag. =)
   Feliway funkar på mycket.

   Radera
 5. Så himla jobbigt. :(

  Min granne tipsade om att byta sandsort. Kanske han krafsar mer när han gör nr 2 och inte gillar att få det på tassarna?
  Kramar och lycka till.
  <3<3<3

  SvaraRadera
 6. Superfint med sängborden! Glömde ju säga det och jag vill haaaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm kanske - kör samma sand som i hans förra hem
   Kram!

   Radera
 7. Eftersom du är klok och redan har mer än en toalett skulle jag provat Feliway, precis som de andra rek.
  Vi har det och när Milow har för mycket hormoner som rusar sätter jag de som man har i uttagen, annars kör jag mer spray.
  För er tror jag att kulorona som man sätter i uttag är rätt. Kostar ca 400-500 kr och påfyllnadsboll ca 100, oerhört bra. En boll täcker ca 60 kvm och vi hade en uppe och en nere, kanon bra :)

  Lycka till :)

  Annars är väl en kompis det som kan vara

  Kramar <3

  SvaraRadera
 8. Feliway!!! Finns både i spray och som Helen skriver doserare som man sätter eluttagen. Vi har båda delar och doserarna sätts igång när Milow har för mycket hormoner i . En täcker ca 60 kvm och vi har då en upp och en där nere. Funkar mycket bra.

  Eftersom ni har flera toaletter tror jag inte det är det utan omställningen.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Tyvärr tror jag att du måste ställa dig själv den ärliga frågan : för vems skull har du katten?
  Är det för att tillfredställa ditt eget behov av närhet eller vill du ge katten ett bra liv och ge den vad den behöver ? Det fungerar aldrig i längden att stänga in en katt i en lägenhet i 10 timmar när du jobbar och tro att den nöjer sig med ett klätterträd ... skall du dessutom göra ngt på kvällen blir timmarna ännu fler ...
  Katten behöver röra på sig och en del av dess natur är att jaga så att inte få komma ut och bejaka sin natur gör att den INTE blir lycklig.
  Du kommer att se fler stressreaktioner på instängdhet ex klös på möbler väggar och annat...
  Skaffa ett gosedjur istället och inse att har man valt att vara stadsmänniska är det på kattens bekostnad man vill tro att det skall fungera i en lägenhet.
  Hoppas verkligen du ger katten till någon med trädgård och kattlucka så att den som den fria natur katter alltid kommer att vara får ett riktigt kattliv .
  Kattens bästa måste alltid komma först !
  hälsningar
  Anna-Lena Olsson

  SvaraRadera
 10. Hej Anna-Lena,
  det här är en omplaceringskatt som alltid vistats inomhus men inte trivdes i sitt förra hem där det fanns en katthona som inte lät honom vara utan gav sig på honom flera gånger om dagen :( Jag håller med om att de allra flesta katter mår bäst av att kunna gå ute och få ordentligt utlopp för sina naturliga instinkter men eftersom denna katt är en innakatt från födseln och dessutom inte var glad i sitt förra hem ville både jag och den förra ägaren prova om han skulle trivas bättre hos mig. Jag har haft katt till och från i hela mitt vuxna liv - både som boende i hus och i lägenhet och jag kan försäkra att jag först och främst ser till kattens bästa. Så vad är egentligen bäst för honom i det här läget: att tillbringa större delen av tiden i en undanskymd vrå, inte få äta upp sin mat i fred (han är mager) och att överfallas titt som tätt eller att bo hos mig där han blommat upp och dels äter ordentligt, dels pratar och leker massor - han har varken pratat eller lekt i sitt förra hem??? Jag vet uppriktigt inte - väldigt tacksam om du har något råd att ge om den konkreta situationen!
  Hälsningar
  Anne

  SvaraRadera
 11. Då fick du två inlägg från mig ;)

  <3
  Kramar

  SvaraRadera
 12. Det är väl många som har innekatter utan problem? Min förra man har alltid haft katter och har fortfarande en kvar. Den katten kan komma och gå som hon vill. Har skog runtom och kan kloa på hur många träd som helt. Men hon kloar på trädgårdsmöblerna på altanen. Och om han åker bort (med morsan som kattvakt som är där MINST tre gånger om dagen) så kan kattjäkeln pissa inne nånstans i protest. Katter är väl precis som människor individer och har sina egenheter för sig.
  Du ska ICKE få dåligt samvete över att Oskar är innekatt. Han har det toppen hos dig! Och jag hoppas att det funkar med det där som föreslås i tidigare inlägg. Inte så konstigt att man är lite vilsen som kisse när man får flytta.....Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev lite ledsen först när jag läste kommentaren men inser att hon nog inte läst från början och vet hela bakgrunden!
   Kram
   <3

   Radera
 13. Prøv Feliway og sæt det til i det rum han hygger sig mest i når du er på job og giv det lidt tid!
  Det har hjulpet mine 2 Misser i svære situationer og også da Pamfilius efter 14år mistede sin et og alt Lykke.
  Jeg oplever i øvrigt at Katte og især når de som din Oskar altid har været inde trives fint,som inde katte.
  Du har sikkert ret med at Oskar protesterer over at du er væk så længe og det kan muligvis løses med en Makker.Fungerede hos mig med mine første Katte og jeg ville altid vælge 2,der kan hygge og lege sammen...Nu,mens Oskar er så ung tror jeg på trods af hans fortid med en dominerende hun at det kan fungere.
  Ønsker Jer 2 held og lykke til at finde den rette løsning for det er åbenlyst at I stor trives i hinandens selskab.
  Smil fra Sabine

  SvaraRadera
 14. Prøv Feliway det er fantastisk,men giv det lidt tid!Sæt det til i det rum Oskar hygger mest i når du går på arbejde.
  Jeg har brugt det flere gange i katastrofe tider med mine 2 Misser og det hjalp!!!
  På trods af Oskars svære start med en dominerende hun tror jeg at han kommer til at trives bedre med en Makker han kan hygge og lege sammen med når du er på job og bort rejst.Du har sikkert ret med at han protesterer over dit fravær.
  Jeg har altid valgt at have 2 Katte og på trods af jeg ikke har fået dem samtidig har det efter ganske kort tid fungeret fantastisk.Har altid valgt Katte,der havde brug for et hjem og var omkring samme alder.Mine første 2 var kun inde katte fra de blev født ligesom din Oskar og havde det dejligt.Mine nuværende var ude/inde katte de første 2 år og har så måttet bo i lejlighed siden og alternativet ville have været aflivning.Det klarede de fantastisk,men Lykke havde klart ude længsel,mens Pamfilius,der blev jagtet og svigtet,som Killing aldrig har vist tegn på at savne naturen og var tryg når hun havde Lykke og mig.Efter min mening er Katte lige så forskellige,som mennesker og jeg er uenig i en del af Anna-Lenes betragtning.
  Ønsker Jer 2 kraft og styrke samt held og lykke til at finde den rigtige løsning for det er åbenlyst at I trives i hinandens selskab.
  Hej fra Sabine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så glad och hoppfull av dina kommentarer! Jag ska prata med tidigare ägaren i dag och diskutera att skaffa en makke. Kanske en ungkatt från ett katthjälphem.
   Kramar

   Radera
 15. Hej! Jag har själv haft katt och tror helt enkelt att det varit en stor omställning för din sambo..han behöver mer kärlek just nu och testa det där feliway som folket här pratar om. Har aldrig provat det själv men jag har hört talas om det på ett positivt sätt.Vi hade alltid radion på då vi hade katt och om det funkar eller ej vet jag inte men jag inbillar mig det iallafall.Om du tänker efter själv så har ni fattat tycke för varandra och kisse njuter av att han får din fulla uppmärksamhet åsså börjar du jobba...?! han tror för sjuttsningen att du försvinner och blir rädd och osäker, klart du kan skaffa en kompis åt han men det tror jag att du ska göra först han är mer säker på sig själv....jag tror det kommer lösa sig med tiden...innekatter kan oxå få ett fint liv men man får sysselsätta de mer bara...lycka till/Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag inser att jag varit lite för ivrig eftersom det gått så bra - vi leker så det står härliga till och han har börjat prata med mig sötnosen. Han går självsäkert genom rummen med hög svans när han kommer emot mig och han äter och dricker bra. Han har tom kaxat till sig så pass att han gjorde sin första tokrusning i lördags - det var en ren fröjd att se honom.
   Tack för din kloka och uppmuntrande kommentar :)
   Hälsningar
   Anne

   Radera
 16. Usch, det där är inget roligt! Har inte så mycket erfarenhet, men Berit har kissat på golvet en gång. Det var när hon var på kollo hos en väninna och fick vara i ett litet utrymme (tillsammans med Elon såklart). Annars har en väninnas ena katt som "vana" att göra både 1 och 2 när husse och matte är borta lite längre. Helst i hundens säng... Så som jag tolkar det är det alltså en sorts protest på att de blir lämnade ensamma och är "sura" (det är jag säker på att katter kan vara nämligen!)

  Vet dock inte vad man ska göra med det, men att det finns katter som trivs inne är det inget tvivel om! Och kattkännare argumenterar för att många katter har det BÄTTRE inne än ute, så länge de har lite möjligheter att röra på sig. Men mitt tips är att försöka skaffa en kompis till Oskar! Jag skaffade två just av den anledningen att de inte skulle behöva vara ensamma. Säker på att det finns kissar han skulle trivas med. Och jag märker hur mycket glädje Berit och Elon har av varandra trots en problematisk start. De få gångerna de varit ifrån varandra (den ene hos veterinär under dagen) skriker "hemmakatten" bara jag sätter nyckelen i dörren och de både leker, bråkar och gosar tillsammans.

  Lycka till!!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vännen :) Jag tänkte ju ha två från början men två vuxna katter från ett katthem. Så frågade Oskars förra ägare om vi skulle prova och jag ville så gärna - han är underbar och har utvecklats jättemycket på knappt en månad :) Sprayade Feliway i går och i morse hade han använt båda lådorna Hoppas att det håller i sig.
   Kramar

   Radera
 17. Undskyld at det blev til 2 komentarer,men ikke så vandt til det her og troede den første var pist væk;)
  Rigtig god ide med en ung Kat fra et Dyrhjem...endnu en trængende Mis,der bliver lykkelig.
  Hold dem adskilt i starten så de kan vænne sig til hinandens duft og dermed blive trygge før de hilser på hinanden.Giv dem tid og vær tålmodig...beløningen kommer og det er vidunderligt at opleve at de pludselig elsker hinanden når det er afgjort hvem,der har bukserne på...:)
  Bare sig til om jeg kan hjælpe med noget-
  Nyd jeres dag!
  Kh Sabine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte gör det något att det blev två kommentarer kära du :)
   Jag funderar vidare tillsammans med förre ägaren. Men ett litet hurra!!!! I går sprayade jag Feliway och i morse hade han gjort allt i lådorna <3
   Ha det gott!
   Anne

   Radera
 18. Vill också tipsa om Feliway - har funkat jättebra med mina katter när det varit oro i lägret. Rekommenderar att du köper en sådan som man pluggar in i väggen ( även fast det funkar bra med sprayen :))då kommer det en jämn dos om han blir lugn och harmonisk. Kramar och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spray inköpt och den andra varianten beställd :) I går gick det jättebra - båda lådorna använda!
   Kramar

   Radera
  2. Härligt! Det kommer gå jättebra! Han har ju som du säger utvecklats fantastiskt bra. Ha det gott! Kramar

   Radera