onsdag 27 februari 2013

Hjälp jag har ödlehänder :o)

Hur jag än smörjer in dem är de fnastorra


Jag brukar använda Odd Mollys handkräm som funkar bra vår, sommar och höst. Under kalla vintern med temperaturskiftningar och vantar som dras av och på är den tyvärr för klen 

Tar tacksamt emot tips på lite tyngre grejor som fixar vinterhänder. Gärna någon bra handmask också :)

Kram


18 kommentarer:

 1. Ödligt här också, fast jag tycker att Bodyshops body butter funkar ganska bra. Lite smetigt och dant men det tränger in ganska fort. Kanske kan vara nåt att testa i alla fall... Kram!

  SvaraRadera
 2. Man tackar! Gör inget om det är kletigt en stund bara det hjälper!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag brukar använda Neutrogena concentrated (den med norsk flagga på) finns på Apoteket. Det är den enda jag hittat som fungerar så att jag inte får själv sprickor på vintern. Kram

  SvaraRadera
 4. Inga krämer är väl mirakelkrämer utan det krävs att man smörjer flera gånger om dagen, när man varit i kontakt med vatten. Jag kör med Fenuril och den är kanon. Om du behöver riktigt tunga grejor så ta Locobase Repair, båda finns på Apoteket!
  *kram*

  SvaraRadera
 5. Om du får jätteproblem är tipset att använda fotkrämer! En kort period iaf. Scholls intensiv kräm för hård hud ock Kräm för spruckna hälar fungerar! Upptäckte det av misstag när jag smörjde fötterna med dessa, atthänderna blev mju kao fina!Till och med mitt superproblemställe blev märkbart bättre!

  Lycka till!
  Och alla konstiga särskrivningar och ihopskrivningar beror på bråkig platta....

  SvaraRadera
 6. Body Shops hampahandkräm! Klarar till och med att åtgärda Dr Evils kemisttassar:-)

  SvaraRadera
 7. NEUTROGENA är oslagbar billig och finns på de flesta apotek samt Åhlens!

  SvaraRadera
 8. Locobase Repair är grym! Smörj in rejält på kvällen innan du lägger dig så vaknar du med mjuka tassar :)
  Sedan använd vanlig handkräm på dagen.
  Denna finns på apoteket och den är oerhört dryg!

  SvaraRadera
 9. Neutrogena gärna den koncentrerade, funkar bäst för mej och mina händer ser ut som kråkhackat torrkött :(

  SvaraRadera
 10. Tack snälla ni för alla tips! Det vor väl själva hundan om inget av detta skulle hjälpa.
  Kram på er!

  SvaraRadera
 11. Jag brukar ta rejält med odd Mollys fotcreme på händerna och så på med diskhandskar och sen diska för hand i varmt vatten, medan man diskar går cremen in ordentligt i händerna och de känns som nya igen. Elizabeth Arden Eight hour cream för händerna är också toppen.
  Kramar
  Marika

  SvaraRadera
 12. Body shoppa hampa handcreme är grymt bra. Kör en inpackning över natten tillsammans med ngn olja och sen bomullsvantar på det.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Body shop ska det stå (Body shop hemp)

   Radera
 13. Ödlehänder - och läppar - här med! Inget hjälper ju. Men nu har jag fått lite tips här hos dig :-)

  Har inte riktigt tiden till bloggvärlden just nu, beklagar min dåliga närvaro. Men blir väl bättre snart hoppas jag.

  Trevlig kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag har bra tips:) På händerna: http://skincity.se/sv/product/2767/babor-spa-mediterranee-repair-hand-cream eller dessa: http://skincity.se/sv/product/3010/bliss-glamour-gloves (hur sköna som helst med underbart resultat)

  Så länge det inte finns för mycket mineralolja i krämen borde det hjälpa. Mineraloljan gör att man måste smörja hela tiden då den i princip lägger sig på huden i stället för att gå in i huden och åtgärda problemet. Vad har du för kräm till ansiktet? Lägg den på händerna över natten med, borde ge effekt om du har kräm för torr hud i alla fall
  Kram

  SvaraRadera
 15. sambon har ruskigt torra och blev rekommenderad en liten flaska som hette Jon Won, tror jag det stavas, på vår hälsokost. Och nu är han len som en babyrumpa om händerna :) Innan torr och fnasig somm värsta industriarbetaren han är.. Liten, runt 30.- och så bra. Klart värt att testa!

  SvaraRadera
 16. Locobase som finns på Apoteket för nästan inga pengar alls är suveränt. Den används även inom sjukvården bland personal som måste sprita sina händer titt som tätt och därmed behöver något som verkligen funkar. Jag brukar få självsprickor som blöder varje vinter, men det har jag sluppit sedan jag började med denna. Den finns i en normalvariant (gul) och en extrafet variant (röd) och den gula räcker nog för de flesta. Den lilla gula tuben (passar i handväskan) kostar mindre än 30 kr.

  SvaraRadera
 17. Bästa krämen någonsin är Locobase som finns på Apoteket för nästan inga pengar alls. Den lilla gula tuben kostar mindre än 30 kr och passar perfekt i handväskan. Krämen används inom sjukvården bland personal som spritar händerna titt som tätt och därför behöver bra återfuktare/återfettare. Jag brukar få blödande självsprickor varje vinter tills jag började med denna.

  (blev det dubbelpostning nu så beror det på att det såg ut som om mitt första inlägg försvann.)

  SvaraRadera